BOTA&RAJONI

Ndërprerjet e energjisë elektrike anulojnë fluturimet në aeroportin e Mançesterit dhe krijojnë kaos

Ndërprerjet e energjisë elektrike anulojnë fluturimet në

Pasagjerëve u është thënë të qëndrojnë larg aeroportit të Mançesterit pasi një ndërprerje e madhe e energjisë elektrike anuloi një numër të konsiderueshëm fluturimesh.

Brenda aeroportit janë krijuar radhë të mëdha njerëzish, ku një numër fluturimesh janë anuluar, me ndërprerje të mëtejshme që priten gjatë ditës dhe disa fluturime që mbërrijnë janë devijuar drejt aeroporteve të tjera.

Fluturimet e atyre që janë tashmë në aeroport do të kenë prioritet, tha një zëdhënës.

Sistemet e energjisë rezervë u ndezën kur sistemi kryesor ra në funksion, por situata u ndërlikua nga ndërprerja e energjisë elektrike disa herë.

Linjat ajrore kanë thënë se problemet me përpunimin e bagazheve nënkuptojnë se klientët mund të hipnin vetëm me një çantë shpine për shkak të problemeve me sistemin e bagazheve.

Ndërprerjet e energjisë elektrike anulojnë fluturimet në

Ndërprerja vjen në fillim të sezonit të pushimeve verore në aeroportin e tretë më të ngarkuar në Mbretërinë e Bashkuar, i cili u ka kërkuar falje pasagjerëve.

Rrjetet sociale janë mbushur me ankesa për radhët e gjata në tavolinat e kontrollit dhe kontrollin e pasaportave, si dhe mungesën e komunikimit nga stafi në “kaos”. Fotot dhe pamjet video tregonin radhë të gjata njerëzish, disa duke pritur në errësirë.

Aeroporti tha se furnizimi i tij me energji elektrike u ndërpre rreth orës 01:30, por që atëherë është rikthyer, megjithëse do të duhej kohë për të vënë në funksion sistemet përsëri.