LIFESTYLE

Asistenti i ri i AI, tashmë në WhatsApp, Instagram, Facebook dhe Messenger

Asistenti i ri i AI, tashmë në WhatsApp, Instagram, Facebook dhe

Meta ka njoftuar se asistenti i saj falas i inteligjencës artificiale, Meta AI, po shpërndahet në platformat e mediave sociale WhatsApp, Instagram, Facebook dhe Messenger. Kjo është arritja më e madhe e kompanisë në AI deri më tani.

Asistenti mund t’u përgjigjet pyetjeve, të krijojë animacione dhe të gjenerojë imazhe, ka pohuar CEO i Meta Mark Zuckerberg në një video. Meta AI u ndërtua në modelin më të fundit të gjuhës së madhe të kompanisë të quajtur Meta Llama 3.

Mjeti i AI është konkurrenti i Metës për ChatGPT të OpenAI dhe Google, Gemini, por në një kthesë unike, Meta ka bashkëpunuar edhe me Google dhe Microsoft për të ofruar rezultate nga motorët e kërkimit të të dy kompanive.

Asistenti i ri i AI, tashmë në WhatsApp, Instagram, Facebook dhe

“Ne besojmë se Meta AI është tani asistenti më inteligjent i AI që mund ta përdorni lirisht”, tha CEO i Meta, Mark Zuckerberg.

Meta AI është ndërtuar në kutinë e kërkimit të aplikacioneve WhatsApp, Instagram, Facebook dhe Messenger, në mënyrë që përdoruesit të mund të bëjnë lehtësisht pyetje që mund të marrin përgjigje përmes mjetit të ri.

Meta AI është gjithashtu i disponueshëm në faqen e internetit “meta.ai”, ku përdoruesit mund të kërkojnë ndihmë nga asistenti për detyra si zgjidhja e një problemi matematikor ose shkrimi i një emaili profesional. Përdoruesit mund të regjistrojnë bisedat e tyre për referencë në të ardhmen. Meta tha se veçoria e gjenerimit të imazhit të asistentit do të jetë e disponueshme në beta në WhatsApp dhe faqen e internetit MetaAI. Përdoruesit do të shohin të shfaqet një imazh ndërsa fillojnë të klikojnë dhe MetaAI do të ofrojë kërkesa për të ndihmuar në ndryshimin ose përsosjen e imazhit. Imazhet gjithashtu mund të animohen në një GIF që përdoruesit mund të ndajnë.

Meta prezantoi për herë të parë Meta AI në beta në ngjarjen e saj Connect në shtator. Asistenti po përhapet në anglisht në më shumë se një  vend, përfshirë SHBA-në, Kanadanë, Zelandën e Re dhe Australinë.